Life Sciences Building

The award-winning University of Southampton Life Sciences building sits within a high quality, robust landscape setting. It features an urban plaza providing a hierachy of spaces that enable large groups to gather as well as more intimate spaces for reflection. Precast concrete informal seating walls accommodate level changes, promote socialising and provide subtle orientation towards building entrances. The lozenge shaped planters and island seating units refer to the plan outline of the buildings atrium and ceiling sound attenuating pods – creating a subtle link between interior and exterior. The scheme also features a discreetly integrated access and lighting strategy for users of the building with restricted mobility.

Consultants: NBBJ, Plincke, Arup, AKT, EC Harris
Status: Completed
Awards: RIBA 2011 regional award winner
Photography: ©martingardner
Press: Architecture Today

 

Project undertaken while working for Plincke

 



Comments are closed.